Varen met klassieke schepen over de friese wateren, een belevenis!

Varend Friesland heeft een prachtige collectie klassieke schepen in de haven. Om u mee te laten genieten van deze bijzondere scheepjes varen wij regelmatig tochten over de Friese meren en door kleine dorpjes. U kunt daar voor inschrijven of als u wilt het schip voor uw eigen gezelschap reserveren, uiteraard met schipper!

In de maanden juni, juli en augustus hebben wij onze zomervaarten. Een unieke gelegenheid om een keer mee aan boord te gaan en Friesland vanaf het water te ontdekken. Op zondag, dinsdag  en donderdag varen we met de Bodensee, op woensdagmiddag steken we van wal met ons Skûtsje en op zondagmiddag zeilen we met het museumstuk, de boeier van het Zuiderzeemuseum. Kijk voor meer informatie ook bij vaar- en zeiltochten.

Ga er op uit met bemanning en catering, informeer naar de mogelijkheden.

Wij hebben diverse arrangementen voor u samengesteld, u kunt zeilen met een typisch Fries skûtsje of boeier,  maar ook met een klassiek motorjacht op avontuur over de Friese wateren. De schipper vertelt u onderweg de wetenswaardigheden van deze prachtige omgeving!

Bekijk de schepen, arrangementen en de mogelijkheden op deze site, heeft u vragen, neem contact op of kijk voor meer info op Havenresort Terherne

Skutsje de Twee Gebroeders

blauwblokje-tjet-rixt

Douaneboot Bodensee

Notarisboot Juntien

Varen en Vergaderen sportieve combinatie

Varend Friesland is het vaarbedrijf van Havenresort Terherne

Varend Friesland heeft een eigen Facebook pagina!

Terherne Haven met ‘Dijkhuisje” , klassieke schepen en botenloods

Havenresort Terherne met ‘Dijkhuisje” , klassieke schepen en botenloods